vrijdag 2 oktober 2009

Inleiding

Wat voorafging en daardoor ook voorgoed de mist in

De Diependaelse Kronieken zijn niet meer. Diependaele Instituut ontmanteld en opgeblazen

Op donderdag 1 oktober 2009 is het Diependaele Instituut het slachtoffer geworden van een brutale en bovendien onverwachte aanslag.
Net toen de laatste medewerker, iemand van de logistieke afdeling, zich had opgemaakt om naar huis te gaan, reed een zwarte vierwiel aangedreven auto met geblindeerde zijramen de oprit naar het gebouw op.

Hij hield bruusk halt en er stapten drie mannen uit, gekleed in paarse overalls. Twee onder hen sommeerden de medewerker in te stappen. De derde drong ondertussen het gebouw binnen, veegde er alle bestanden uit de computers met een druk op de knop van een afstandsbediening, uit na in het apparaat een cijfercode te hebben ingegeven.

Even later vervoegde hij het duo in de auto die meteen wegscheurde. Nauwelijks was de wagen op straatniveau of er volgde een ontploffing en het gebouw verdween in rook.

De mannen spraken met een uitgesproken Antwerps accent en waren voor de rest onherkenbaar: ze droegen op een na goedkope carnavalsmaskers, het enige masker dat wat geld moet hebben gekost stelde een bekend Nederlands cultschrijver voor met lange, grijze haren en een pijp in de mond.

De laatste bijdragen die verschenen waren op de Diependaelse kronieken hadden te maken met de zaak Baron Van Steenkiste en met de Oosterweelverbinding (genoeg geluld, lange wapper).

Vandaag, 2 oktober, is gebleken dat hier en daar wat documenten op reservecomputers zijn teruggevonden. Frans-Hendrik Diependaele heeft zijn telewerkende medewerkers ’s nachts bijeengeroepen op een geheime locatie in de Scheldestad, het hol van de lange wapper leeuw en hen verzocht hun bijdragen bijeen te zamelen om een nieuwe gegevensbank aan te leggen. Diependaele was helemaal niet aangedaan noch verrast. De maffia is tegenwoordig in alle geledingen van de samenlevingen doorgedrongen, stelt hij. Van de eenvoudige parkeercontroledienst tot de BAM. Of in het Wilde Wout en in het Verre nog wat Wilde Westen. Maar waarom uitgerekend het Diependaele en niet Patrick Janssens of die andere jezuïet, Ludo Van Campenhout, notoire tegenstanders van de lange wapper, ongetroffen bleven, stemt hem tot nadenken. Eerst het Diependaele en daarna die twee jezuïeten? Het is een puur speculatieve vraag.

Dit blog van het herrezen doch meer dan ooit verdoken Diependaele Instituut zal enkel nog fragmenten van vroegere kronieken bevatten. Er komen geen nieuwe artikels meer op. De toestand is ernstig en hopeloos.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten